Les set meravelles de l'antiguitat és la llista on es recullen aquelles creacions dels autors grecs, del període hel·lenístic; una llista que les considerava dignes per ser conegudes.
Els alumnes de 1r de batxillerat humanístic, a l'Institut Europa, hem fet una recerca per conèixer-les:
1.- La gran piràmide de Gizeh
Les piràmides de Guitza es situen a l'Egipte (El Cairo), a la necròpolis de Guitza. És una de les set meravelles del món i l'única de les set que encara es conserva avui en dia. Hi ha tres piràmides i cada una va ser enviada a construir per un faraó diferent.
La piràmide de Jufu va ser enviada a construir pel faraó Keops, i és la piràmide més alta del lloc. La seva construcció es va acabar al voltant del 2570 aC i es creu que l'arquitecte va ser Hemiunu (però no està confirmat.)Duran uns 3800 anys va ser el monument més gran del món.
La segona més gran de les tres és la piràmide de Jafra, enviada a construir pel faraó Kefrén (el fill de Keops). Aquesta piràmide està construïda a un nivell més alt que la de Jufu i dóna l'efecte de ser més alta, però això canvia depenen de l'angle. És del segle XXVI aC.
La piràmide Menkaure és la més petita de les tres piràmides i la va enviar a construir el faraó Micerí. El faraó és de la dinastia IV i al costat de la seva piràmide hi ha tres més petites per les tres faraones.
La piràmide són un monument funerari pel faraó, la faraona i altres personatges importants. El procés funerari de l'antic Egipte era molt complex i important. Contra més alta era la piràmide més a prop s'estava del cel, més a prop dels déus. Els cadàvers els transformaven en mòmies i els cossos s'enterraven amb moltes joies i elements d'or.
La piràmide es construïen en forma de triangle i majoritàriament era de pedra calcària de Tura i desprès es revestien de granit rosat. Tenen un munt dcambras interiors, com la cambra del faraó, la faraona i la subterrània. Les piràmides tenen una alçada original i encara que es conserven molt bé ara ha disminuït una mica pel pas dels anys.
2.- Els jardins penjants de Babilònia
Els jardins penjants de Babilònia van ser construïts al segle VI aC, a les vores del riu Eufrates, a l'antiga ciutat de Babilònia. No es sap amb exactitud si aquests jardins van existir realment, i per tant tampoc es coneix amb certesa com era el seu aspecte, però es creu que eren terrasses escalonades fetes amb pedra i de les quals creixien plantes com arbres, flors o arbusts.
Les muralles de Babilònia
Les muralles de Babilònia van ser construïdes per Nabucodonosor fent referència a la deessa Marduk entre el segle VIII aC i el segle V aC. Les va fer amb pedres flanquejades, adob i ceràmica vidriada amb relleus de lleons, dracs i bous. Aquesta muralla consta de 8 portes, aproximadament d'uns 8 km de llarg i uns 20 metres d'alt, més les seves torres que tenen 24 metres d'alt. Aquestes muralles es van fer per protegir la ciutat, però van ser destruïdes durant el mandat del rei persa Ciro, que després va passar a ser d'Alexandre Magne.
3.- Temple d'Àrtemis a Efes
El temple d'Àrtemis li feia tribut a aquesta que era deessa de la caça, boscos, virginitat i de la lluna. Va ser construït aproximadament al 550 aC per Cresos (Κροῖσος) el rei de Lídia, aquest estava edificat on hi havia hagut altres temples.
El temple, segons Plini el Vell, era completament de marbre i tenia 115 metres (377 peus) de llarg i 55 metres (180 peus) d'ample. A més a més tenia 127 columnes d'uns vint metres (60 peus) d'alçada.
El 356 aC, Heròstrat d'Efes (Ἡρόστρατος) només per fer-se famós va incendiar el temple d'Àrtemis, es diu que va passar el dia del naixement d'Alexandre el Gran.
Més endavant va ser reconstruït però va ser saquejat i és així com actualment queden molt poques restes d'aquesta meravella del món.
4.- Estàtua de Zeus a Olímpia
Esculpida per Fídias (Φειδίας) al 435 aC. Ocupava tot l'ample del passadís de la nau lateral del temple que fou construït per posar-la-hi, i tenia 12 metres (40 peus) d'alçada.
Només en queden petites còpies en monedes d'Elis, on s'aprecia la seva postura i detalls del cap. El déu estava assegut en un tron. El seu cos, d'ivori, i la seva roba, d'or. El seu cap era d'un estil més o menys arcaic: la màscara d'Otricoli -que es considerava una còpia del seu cap- és certament pròpia d'un estil cent anys posterior. Comptem també amb la descripció que ens fa Pausànias, (5,12, 1-2.).
5.- Tomba de Mausol a Halicarnàs
La tomba de Mausoleu va ser un monument funerari situat a Halicarnàs construït entre el 353 aC i 350 aC. Artemisa va encarregar la construcció del monument per al seu germà i marit Mausoleu.
Mausoleu va ser el governador de Halicarnàs, va conquistar molts territoris i tenia una gran admiració per la cultura grega i va donar suport a les tradicions democràtiques greges.
La tomba va suportar les invasions, les destruccions de la ciutat per Alexandre magne, bàrbars i àrabs però l'any 1404 un terratrèmol la va destruir. En 1522 els Cavallers de sant Joan van utilitzar les restes de la tomba per reconstruir el castell de Bodrum.
6.- Colòs de Rodes
És una gegant estàtua del déu Hèlios,surt agafant una antorxa i amb un arc a l'espatlla. Va ser construïda al segle III per Cares de Lindos,un escultor grec. La seva grandària es comparable actualment amb l'estàtua de la llibertat i es va tardar 12 anys en cosntruir-la.
Demetri ,rei de Macedónia volia atacar Rodes fent una torre per passar els murs,però va ser destruïda.Mentre que estàven intentan construïr una altra Ptolomeu va arribar a Rodes derrocant a Demetri. Per la seva victòria van fer l'estàtua del seu déu patró Hèlios.
A l'any 226 a.C van patir un terratrèmol que va fer que l'estàtua es tranqués pels genolls.Es va quedar així durant 8 segles fins que un día una força àrab capitanejada per Muawiyah I va vendre les restes que quedaven a un home de negocis. Aquest comprador va manar tirar el que quedaba en peus.
7.- El far d'Alexandria
El far d'Alexandria o torre de Faros forma part d’una de les set meravelles de l’antiguitat.
Aquest monument va ser construït a mitjans del segle III a C per al rei egipci Ptolemeu Sòter i utilitzada per guiar els vaixells cap al port d’Alexandria.
La localització d’aquest far és a l’actual Egipte, Alexandria, Illa de Faros però actualment ja no ho podríem trobar.
La torre va estar funcionant durant molt de temps fins a la seva destrucció degut a uns terratrèmols, gairebé va estar funcionant durant XVII segles aproximadament, consistit en un joc de miralls; reflectint la llum solar o del foc.
No solament hem fet una recerca escrita sinó també els hem hagut de situar en un mapa compartit.
AUTORS: Aisha Sharma, Anna Lechuga, Karol Camargo, Pablo Sendón, Sara Iglesias, Yamila Cisneros i Grigor Sargsyan
Escribir comentario